Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Från tio till sextio dagliga tågpassager – på sex år

Bullerskydd för hundratals fastigheter längs Lommabanan har blivit en tvistefråga. Tågpassagerna har ökat kraftigt, men Trafikverket och kommunerna längs banan är oense om åtgärderna.
– Det är väldigt störande. Särskilt på sommaren när man sitter ute eller har fönstren öppna, säger Madeleine Carrick Wahlund som bor vid Lommabanan.

Madeleine Carrick Wahlund flyttade in i sitt radhus 2014. då gick ett tiotal godståg per dygn på spåren bakom häcken. I slutet av året kommer antalet tåg att ha ökat till cirka 60 per dygn.Bild: Mats Amnell
De boende på Nyhemsgatan i Lomma lever nära järnvägsspåren. Madeleine Carrick Wahlund bjuder in i kedjehuset från 1960-talet. En trädgårdstäppa skiljer huset från spåret cirka 20 meter bort. Bakom häckens gulnade löv skymtar banvallen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen