Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kulturhuset Stadsteatern satsar digitalt

Kulturhuset Stadsteatern utlovar mer digitalt material när all annan programverksamhet är inställd. arkivbild.Bild: Marcus Ericsson/TT
Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm ställer om till digital verksamhet under tiden som all föreställnings- och programverksamhet är inställd.
Nyproducerat material varvat med material från arkiven utlovas. Materialet kommer att spelas in på olika platser, allt från medarbetares balkonger till scenrum och lokaler. Planen är att erbjuda kulturupplevelser inom alla verksamhetens genrer.
”De signaler vi får från publik och besökare är att man fortfarande vill ta del av vår verksamhet. Det är en komplex balansgång och vi gör vårt bästa för att vara kreativa och ansvarsfulla på samma gång”, säger vd Jesper Larsson.
Ett första smakprov presenteras på onsdagen då ridån går upp på skådespelaren Philip Zandéns balkong. En ny hälsning från teateravdelningen kommer sedan att komma varje dag klockan 19.
All föreställnings- och programverksamhet på Kulturhuset Stadsteatern är inställd till och med 31 mars med undantag för kundtjänst och bibliotek som håller fortsatt öppet i linje med liknande verksamheter i Stockholms stad. Beslutet om stängning togs utifrån en samlad bedömning baserad på Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Gå till toppen