Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man allvarligt skadad efter skottlossning i Tomelilla

Strax efter klockan 13 skottskadades en man i 20-årsåldern i centrala Tomelilla. Mannen vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Bild: Johan Nilsson/TT
Strax efter klockan ett på onsdagen kom larm om en skottlossning på Torsgatan i Tomelilla. En skottskadad man påträffades utomhus och har fördes med ambulans till akuten i Lund.
– Det var väldigt mycket folk på platsen när vi kom dit. Vi arbetar nu med att reda ut vilka av dem som har sett delar av händelsen, säger Katarina Rusin, presstalesperson för polisen.
Platsen är avspärrad medan polisen genomför teknisk undersökning av platsen och förhör vittnen. Polisen söker med bland annat hund och helikopter efter en eller flera gärningsmän.
– Vi tror att det kan finnas andra vittnen, detta är en plats som är ganska central så om man sett något eller vet något som kan ha med detta att göra vill vi att man ringer oss på 114 14.
Vid 17.30-tiden hävdes avspärrningarna vid den misstänkta brottsplatsen och den kriminaltekniska undersökningen var avslutad. Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord.
Enligt Region Skånes skaderapport är mannen allvarligt skadad.
I nuläget finns igen gripen eller misstänkt gärningsman.
Gå till toppen