Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF hoppas på cupspel innan den tänkta allsvenska starten

Allsvensk premiär i början av juni – och tänkt spel i Svenska Cupen för bland annat Malmö FF innan dess. Där har ni Svensk Elitfotbolls inriktningsbeslut, vilket nu går till Svenska Fotbollförbundet för avgörande.
– Tanken är att cupen skulle gå strax innan allsvenska starten eller i så nära anslutning som möjligt, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.
På damsidan fattades på onsdagskvällen ett liknande inriktningsbeslut men där man skriver att man skjuter fram starten till tidigast månadsskiftet maj-juni.

Så här såg det ut vid den allsvenska premiären 1 april i fjor på stadion. Häckens Ahmed Yasin och Malmö FFs Behrang Safari i en duell i matchen som slutade 1–1.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Klubbarna i Svensk Elitfotboll på herrsidan har – med medicinsk hjälp centralt – alltså fattat ett inriktningsbeslut att man vill starta allsvenskan i början av juni, trots osäkerheten kring coronavirusets status då i världen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen