Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rekordökning av virusdödsfall i Italien

Passagerare i en spårvagn i Italiens huvudstad Rom på onsdagen.Bild: Andrew Medichini/AP/TT
Det senaste dygnet har 475 människor avlidit till följd av coronaviruset i Italien – en ökning med 19 procent jämfört med föregående dygn. Det är det högsta antalet dödsfall under en 24-timmarsperiod i ett enskilt land sedan utbrottet startade i Kina i slutet av december.
Omkring 2 250 personer intensivvårdas i Italien, en ökning med omkring 200 personer under det senaste dygnet, uppger institutet för civilskydd.
Tyskland godkände på onsdagen exportlicenser för skyddsutrustning till Italien, Schweiz och Österrike, däribland 400 000 skyddsmasker till Italien. Särskilda regler för export av utrustning som ansiktsmasker, skyddsglasögon och handskar har nyligen införts i Tyskland.
Drygt 35 700 människor har konstaterats bära på smittan i Italien, drygt 4 000 av dem har tillfrisknat helt. Närmare 3 000 har avlidit.
Gå till toppen