Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Storbritannien stänger skolor

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson meddelar att landets skolor stänger från och med fredag kväll.Bild: Matt Dunham/AP/TT
Premiärminister Boris Johnson meddelar att Storbritannien stänger allmänna skolor från fredagen. Han uppmanar även privata skolor att stänga. Beslutet gäller tills vidare.
– Prov kommer inte att genomföras i maj och juni, säger Johnson, och understryker samtidigt att barn inte ska lämnas hos mor- och farföräldrar som är en riskgrupp.
Skolor för barn till personer som arbetar i för samhället viktiga yrken kommer dock att vara öppna. Regeringen ska också se till att finansiellt stöd och matransoner för skolelever ska finnas tillgängligt.
Brittiska regeringen meddelade tidigare på onsdagen att det officiella dödstalet stigit till 104, vilket är en kraftig ökning med 32 dödsfall från den tidigare uppgiften. Hälsomyndigheten National health services uppgifter skiljer sig från regeringens, den uppger på eftermiddagen att 32 personer avlidit i England och en i Skottland.
Gå till toppen