Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag.

Malmö

Hårda coronaprioriteringar i Malmö

Gymnasie- och vuxenutbildningen kommer att tvingas till hårda prioriteringar den kommande tiden. Gymnasiedirektör Lars Rehnberg talar om behovet att ”sänka ambitionsnivån”. Samtidigt söker kommunen genom alla förråd och lokaler, i jakt på handsprit och engångshandskar till hälsa, vård och omsorg.
Läs också ”Vi måste acceptera lägre kvalitet och sänka ambitionsnivån”
Lund

Krisåtgärder i Lund för att rädda företag

Gratis parkering i stan, ingen avgift för uteserveringar och förlängd tid för företag och föreningar att betala fakturor och hyror. Det är några av åtgärderna som Lunds kommun nu tar till för att stödja kommunens näringsliv, som drabbas hårt av coronavirusets effekter.
Läs också Lunds kommun lanserar krisåtgärder för att rädda företag
Skåne

Smittade gravida kan föda i hela Skåne

Smittade eller misstänkt coronasmittade gravida tas emot på alla förlossningsavdelningar i Skåne.
– Det finns hittills inga belägg för att fostret smittas under graviditeten eller att nyfödda barn blir svårt sjuka av covid-19, säger säger Pia Teleman, verksamhetschef kvinnosjukvård, Skånes universitetssjukhus.
Läs också Coronasmittade gravida kan föda på alla sjukhus i Skåne
Sverige

Expertråd: Res inte till eller från storstäder

Totalt 35 personer som smittas med coronaviruset har vårdats på intensivvårdsavdelningar i Sverige. Nu avråder statsepidemiolog Anders Tegnell från resor till och från storstadsregionerna.
Läs också Tegnell: Res inte till eller från storstäder
Skåne

Kritiserat hemtjänstföretag går i konkurs

Ugglans hemhjälp har kritiserats för fusk och saltade fakturor i kommuner där de bedrivit hemtjänst. Nu har företaget förlorat sitt tillstånd och drivits i konkurs.
Läs också Kritiserat hemtjänstföretag går i konkurs – tvingades bort från skånska kommuner
Sport

Så ser Malmö FF:s nya matchtröja ut

Nu är den här – Malmö FF:s nya matchtröja för herr- och damlaget. Men på grund av coronaviruset är det ännu oklart när tröjan kan bäras i tävlingssammanhang.
Gå till toppen