Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

I coronavirusets spår: eleverna får lämna stall och hästar när ridgymnasiet stänger

I veckan har eleverna på Sveriges ridgymnasium i Bökeberg liksom andra svenska skolungdomar övergått till distansundervisning. Men här innebär beslutet mer än att lämna klass och skola. Eleverna tvingas överge den stallmiljö där de valt att spendera sin studietid – och sina hästar.

I veckan gick regeringen ut med rekommendationer att lägga ut all gymnasieutbildning på distans för att minska smittspridningen av corona. Det innebär att eleverna på Sveriges ridgymnasium i Bökeberg bara kan använda stall och skollokaler i mindre grupper, och vid vissa tidpunkter på dagen. Den här morgonen har Stina Miörner och hästen Luxembourg SE hela ridhuset för sig själva.Bild: Sara Johari
Det är en gråkall marsmorgon och en kylig vind sveper in över stallbyggnaderna vid Sveriges ridgymnasium. Hagarna närmast 108:an är fulla med hästar, men på gårdsplanen syns inte en människa. Efter tisdagens lektioner har eleverna lämnat skolan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen