Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF snart redo att släppa något slags planering – osäkrare i FCR

Allsvenska starten är uppskjuten och omplanerad till 24 maj för damerna respektive 1 juni för herrar. Besked som väcker lite olika reaktioner hos Malmös båda sportchefer.
– Det är bra att vi fått ett besked och kan göra något slags planering, säger MFF:s Daniel Andersson.
– Allting är så preliminärt att det är svårt att planera. Vi har fått att ligan ska starta 24 maj och innan dess ska cupen vara färdig, säger FC Rosengårds Therese Sjögran.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.Bild: LUDVIG THUNMAN
FC Rosengårds ordförande Håkan Wifvesson har för Sydsvenskan berättat att klubben ville skjuta fram starten längre. Klubben är mycket kritisk till den tidiga starten, som för damernas allsvenska är planerad till 24 maj.
Daniel Andersson vill inte kommentera själva beslutet om startdatumet, som för herrarna är 1 juni.
– Det som är satt och SEF har enats kring får man förhålla sig till. Jag vill inte säga mer än så.
Therese Sjögran är fortsatt frustrerad.
– Det rasar ett kaos och vi ska spela matcher. För mig är det ofattbart. Får vi ett fall, då sitter vi alla här i två veckors karantän och ska ändå ha spelat flera cupmatcher före 24 maj.
Även MFF ska enligt planen spela cupfotboll innan allsvenskan startar. Först och främst en kvartsfinal mot AIK.
MFF tycks vara längst fram i sin planering av de båda Malmölagen.
– Vi är inte riktigt klara, men hoppas kunna kommunicera ut något de närmaste dagarna, säger Daniel Andersson. Det handlar om att lägga in träningsmatcher och eventuell ledning. Vi måste prata med alla först.
– Eftersom det inte finns datum när de vill att vi ska spela cupmatcherna, är det svårt. Men vi känner ingen stress i att börja planera in träningsmatcher än.
Båda klubbarna är dock i full träning med sina lag. Och har varit det hela tiden.
– Killarna har träna på bra. Det har varit vanliga fotbollsträningar och de har kunnat fokusera bra när de varit här. Men visst finns det en viss oro i gruppen, som överallt annars. En ovisshet. De har hållit ihop det bra och alla har gått och väntat på något besked. Nu finns det något att förhålla sig till, säger Daniel Andersson.
FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran.Bild: MICHAEL ERICHSEN
– Vi tränar på. Har tydliga regler och träffas ombytta på planen. Om man så mycket som behöver snyta sig en gång stannar man hemma. Vi går på alla signaler där är, säger Therese Sjögran.
Som också säger att man inte fått några tecken på symptom från någon av alla de spelare som nyligen var iväg på landslagsläger för olika nationer.
På herrsidan hann aldrig landslagsspelarna iväg på sina uppdrag. Alla matcher ställdes in innan det blev aktuellt.
Läs också Här är Malmö FF:s nya matchtröja
Läs också Bildextra: MFF:s matchtröjor genom åren
Gå till toppen