Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stora leveranser av andningsskydd säkrade

Socialstyrelsen har ingått ett avtal med ett företag om leverans av ytterligare 200|000 andningsskydd varje månad. Arkivbild.Bild: Adam Ihse/TT
Sverige har säkrat omfattande leveranser av andningsskydd till den svenska sjukvården. Socialstyrelsen har tecknat ett avtal med företaget Dräger om att leverera ytterligare 200 000 enheter varje månad. Bolaget levererar redan andningsskydd till en del regioner.
– Det är betydande och viktiga tillskott, säger socialminister Lena Hallengren (S).
Enligt Hallengren är det en långsiktig lösning baserad på inhemsk produktion.
Jonas Nyquist från Dräger säger att de nya leveranserna kommer att börja innan mars månad är över.
Lena Hallengren uppmanar företag som kan hjälpa till att lösa materialbristen att vända sig till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.
– Personlig skyddsutrustning till vårdpersonal har varit en flaskhals, vilket är skälet till att vi arbetar dygnet runt för att se till att vi säkrar att det finns ett skydd för den som arbetar i vården.
Ett hårt arbete pågår enligt Hallengren för att få fram material som har fastnat i Europa på grund av exportrestriktioner och med att teckna nya avtal med företag.
Gå till toppen