Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Då startar SHL-säsongen för Rögle och Redhawks

Malmö Redhawks Matias Myttynen tacklar Rögles Samuel Johannesson under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Malmö Redhawks den 12 mars 2020 i Ängelholm.Bild: PETTER ARVIDSON
Årets säsong fick avslutas i förtid och SM-slutspelet ställdes in utan att en svensk mästare kunde koras. Men nu ser SHL framåt och har presenterat när nästa säsong ska inledas.
Den 19 september – om ett halvår – är det tänkt att pucken ska släppas i den högsta manliga ishockeyserien, uppger C More, som har sändningsrättigheterna.
I premiären möter seriesegraren Luleå, som inte fick SM-guldet efter det omstridda beslutet, Färjestad, som kom tvåa i grundserien.
Beskedet att inte utse någon svensk mästare och att ”frysa” serierna till nästa år utan att genomföra kvalspel upp och ner i seriesystemet medför att Leksand och Oskarshamn blir kvar i SHL även kommande säsong.
Premiäromgången ser ut så här: Luleå– Färjestad, Leksand–Skellefteå, Örebro–Djurgården, Brynäs–Malmö, Rögle–Linköping, Växjö–Oskarshamn, Frölunda–HV71.
Brynäs kommer till hösten att ledas av Peter Andersson, som lämnade Malmö efter denna säsong.
Gå till toppen