Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fagervall och Lilja tar över i Redhawks: ”Passar mig väldigt bra”

Så var det klart och officiellt. Joakim Fagervall och Andreas Lilja blir nya tränare för Malmö Redhawks.
– När jag tittat på klubben har den känts intressant under en längre tid. Jag tror att det kommer passa mig väldigt bra, att jobba i organisationen och med den stab som nu finns runt laget.

Joakim Fagervall.Bild: TOBIAS STERNER
Joakim Fagervall kommer närmast från Björklöven där han gjort succé. Björklöven vann hockeyallsvenskan och kvalspelade mot SHL när hela säsongen blåstes av på grund av coronaviruset.
Andreas Lilja blir assisterande tränare och kommer närmast från Kristianstad. Lilja har ju tidigare spelat i Malmö Redhawks och har även NHL-meriter som spelare.
– Vi tror väldigt mycket på den konstellation som vi nu sätter samman. I Fagervall får vi in en tränare med stor erfarenhet. Han är en lugn och trygg ledare och vi har följt honom under en längre tid. Lilja är fortfarande ganska ny som tränare och han har framtiden för sig. Han är väldigt passionerad och har dessutom en enorm erfarenhet från den egna spelarkarriären, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.
51-årige Fagervall blev vald till årets tränare i hockeyallsvenskan 2020. Nu kommer han som ny huvudtränare sedan både Peter Andersson och Martin Filander lämnat. Jesper Matsson blir kvar som assisterande tränare.
– När jag tittat på klubben har den känts intressant under en längre tid. Jag tror att det kommer passa mig väldigt bra, att jobba i organisationen och med den stab som nu finns runt laget. Jag tycker att det är en mycket spännande konstellation, säger han om att få kampera tillsammans med Jesper Mattsson, Henning Sohlberg och Lilja, säger Fagervall.
Andreas Lilja.Bild: AVDO BILKANOVIC
Andreas Lilja började sin tränarkarriär så sent som säsongen 2018/19. Första säsongen tog han upp Kristianstad i hockeyallsvenskan och nu tar han ytterligare ett stega i tränarkarriären.
– Jag är väldigt taggad inför det här och ser fram emot möjligheten att få bygga något i Redhawks igen. Det är dessutom enormt inspirerande att vara tillbaka i klubben där jag fick en stor del av min hockeyfostran. Tränarteamet känns också starkt och jag är säker på att vi kommer att fungera jättebra ihop, säger Lilja i en kommentar.
Läs också Mitt i allt elände måste Redhawks blicka framåt
Läs också Sylvegård applåderar beslutet om inställt slutspel: ”Helt rätt”
Läs också Malmökillen vill inte hem: ”Prio ett är KHL”
Gå till toppen