Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö museer kan komma att dokumentera coronakrisen

Malmö museer har planer på att dokumentera coronakrisen. Nästa vecka ska chefsgruppen diskutera om och hur.

Malmö museer har inte beslutat om man ska göra ett dokumentationsprojekt om coronakrisen.Bild: Johan Pihlemark
Malmö museer har börjat titta närmare på att genomföra en dokumentation av coronakrisen, men har ännu inte fattat ett beslut.
– Det vi har gjort är att börja fotografera med tanke på att det här kan vara intressant att dokumentera för framtiden, säger Anna Gullmark på Malmö museer.
– En fotograf var ute och fotograferade i måndags för att dokumentera lite av det man kan se i affärer och butiker. Med tanke på att det här kan vara intressant att dokumentera för framtiden. Men vi har inte gjort något mer än så i dagsläget, säger Anna Gullmark.
Nästa vecka ska chefsgruppen diskutera om man ska göra någon större typ av dokumentation av coronakrisen. Anna Gullmark berättar att Malmö museer blivit tillfrågade om de vill samarbeta med bland annat Kristianstad museum.
– Vi har inte tagit beslut än huruvida vi ska sätta personal till att jobba med det och om vi gör det i vilken utsträckning. Men vi tycker att det är ett jättespännande initiativ som de dragit igång, säger hon.
Gå till toppen