Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF tar ledigt två veckor: ”Ska vi klara programmet måste vi starta om”

Malmö FF:s herrlag har tränat på som vanligt under perioden som coronaviruset härjat i Sverige. Men nu gör man ett uppehåll på två veckor.
– Vi måste utgå ifrån den planering som ligger och ska vi klara programmet, så måste vi starta om för att spelarna ska kunna vara fräscha hela säsongen, säger sportchefen Daniel Andersson.

Daniel Andersson tror spelarna mår bra av två veckors ledighet nu för att klara en intensiv säsong om den blir av som tänkt.Bild: LUDVIG THUNMAN
– Förutsättningarna kan komma att förändras, det är vi alla medvetna om, men vi måste vara förberedda för att spela cupfotboll mot slutet av maj, tillägger han.
När laget återsamlas om två veckor lär det krävas en träningsvecka innan det kan vara dags för en match. Om omständigheterna tillåter det. Nya restriktioner skulle ju kunna innebära att man inte får vara samlade så många som två hela fotbollslag i en "grupp".
– Som sagt, vi måste förhålla oss till det vi vet nu och de beslut som fotbollen har tagit. Vi har inget hundraprocentigt klart än, men har någon match på gång, säger Daniel Andersson.
Spelarna kommer i vanlig ordning att ha individuella träningsprogram under de här två veckornas ledighet.
– Vi tror det blir ett bra tillfälle också att ta hand om nära och kära ett tag. Även om jag måste säga att det fungerat väldigt väl de här veckorna, säger Daniel Andersson.
Det nystartade damlaget skulle mött Borgeby i en träningsmatch nästa vecka. Den är inställd, men laget fortsätter att träna utan tillträde för åskådare.
Gå till toppen