Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Swedavia permitterar 1 900 anställda

Swedavia lägger storvarsel och korttidspermitterar merparten av sina tillsvidareanställda. Arkivbild.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Swedavia varslar 800 medarbetare och korttidspermitterar 1 900 av bolagets tillsvidareanställda medarbetare, skriver den svenska flygplatsoperatören i ett pressmeddelande.
Syftet är att anpassa verksamheten till den dramatiska nedgången i antal resenärer och till de osäkra marknadsutsikterna.
”Verksamheten i bolaget kommer att anpassas till ett minimum utifrån marknadssituationen och på de större flygplatserna koncentreras verksamheten tillfälligt till vissa delar. Samtidigt genomförs en total översyn av investeringsportföljen”, skriver Swedavia.
Enligt Swedavia, som driver tio flygplatser i Sverige, har antalet resenärer minskat med 70–90 procent de senaste dagarna.
Gå till toppen