Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-målvakt lånas ut till Lunds BK

Mathias Nilsson debuterade på lördagen för Lunds BK genom att hålla nollan när man vann en träningsmatch med 3–0 (1–0) mot Österlens FF.

Mathias Nilsson lånas ut av Malmö FF till Lunds BK.Bild: LUDVIG THUNMAN
Efter att ha fått en hel del speltid på försäsongen står det nu klart att Malmö FF lånar ut sin 21-årige målvakt till Lunds BK i Ettan.
– Det är klart och sker med ett så kallat 24-timmarsavtal där han kan gå tillbaka till Malmö FF om det uppstår behov, säger Lunds BK:s klubbchef Bosse Cronqvist.
Förra säsongen lånade Lunds BK MFF:s Jakob Tånnander, men efter säsongen flyttade Målvaktstalangen till finska HJK Helsingfors. En lucka uppstod i truppen och det står nu klart att det blir ett nytt MFF-lån som fyller ut den.
– Mathias är en seriös och duktig målvakt som kan dominera luftrummet med hjälp av sin längd. Han saknar rutin, men han kommer hit för att konkurrera om målvaktsplatsen, säger tränaren Anders Grimberg, som även har Marcus Norman på posten.
Gå till toppen