Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Moriskan stänger – erbjuder huset till vården

Folkets park Malmös stora nöjespalats Moriska paviljongen stänger på grund av coronaviruset. I ett öppet brev erbjuder de sig nu att ställa upp med personal och husplats till vården.

Även Moriskan i Folkets park stänger på grund av coronaviruset.Bild: Hussein El-alawi
Den gångna veckan har kulturscen efter kulturscen i Malmö valt att stänga tillfälligt på grund av coronakrisen. På lördagen meddelar även Moriska paviljongen i Folkets park att de stänger med omedelbar verkan. Lördagskvällens planerade klubbkväll blir alltså inte av och inte heller den kommande tidens arrangemang. Vårens alla evenemang är i nuläget avbokade eller framflyttade.
I ett öppet brev skriver de ”precis som alla andra står vi inför den kanske hårdaste prövningen någonsin. För att försöka rädda oss själva och behålla vår personal, och samtidigt ta chansen att kunna hjälpa andra, så tänker vi om helt för en tid”.
Nu erbjuder sig nämligen Moriska paviljongen att från och med nästa vecka ställa upp där det behövs i coronakrisen.
”Vi har ingen erfarenhet av jobb inom vården, men vi besitter en stor kompetens av att serva människor. Vi är hårt arbetande, snabblärda, flexibla och stresståliga, bra på logistik, har hög arbetsmoral och en stor vilja av att ge tillbaka till samhället”, skriver de i brevet och förtydligar att de har alltifrån kockar, servitörer, tekniker, diskare, ekonomer, vaktmästare och annat på personallistan. Moriskan har idag cirka femton heltidsanställda och ungefär lika många timanställda.
De erbjuder sig även att upplåta utrymmena i Moriska paviljongen. ”Behöver ni plats för utbildningar? Ett storkök? Sovplatser? Vi är öppna för alla idéer”, skriver Moriskan i sitt öppna brev.
Gå till toppen