Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya fall i Sydkorea oroar

Desinfektion på Daegus internationella flygplats i Sydkorea görs för att förhindra smittspridning.Bild: Kim Joo-Sung/AP/TT
147 nya fall av coronavirussmitta rapporterades under lördagen i Sydkorea. Antalet dagliga smittade har gått ner kraftigt sedan februari men trots det kvarstår oron för nya smitthärdar i landet, inte minst från internationella resenärer.
De 147 fallen av sjukdomen covid-19 innebär en ökning med 87 fall från fredagen. Totalt ligger den officiella smittosiffran i landet på 8 799, och antalet dödsfall har nu tickat upp över 100.
Sydkorea, som har hyllats för sina omfattande tester, har till skillnad från många andra länder inte infört något inreseförbud i nuläget. Myndigheter uppmanar istället folk att hålla socialt avstånd.
– Trots att många upplever att situationen har förbättrats mycket så fortsätter smittan att sprida sig i vissa grupper, bland folk som rest utomlands samt på arbetsplatser, sade Yoon Tae-Ho från landets hälsomyndighet.
Gå till toppen