Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Året då Blondinbella drar sig tillbaka”

Kommer coronautbrottet att förändra oss i grunden? Det undersöker idéhistorikern Isabelle Ståhl och kulturchefen Ida Ölmedal i det senaste avsnittet av kulturpodden ”Existens”.

”Existens” är en podd där idéhistorikern Isabelle Ståhl och HD:s och Sydsvenskans kulturchef Ida Ölmedal diskuterar aktuella existentiella frågor utifrån nya och gamla böcker.
Senaste avsnittet handlar förstås om coronakrisen.
De pratar annat om Albert Camus klassiker ”Pesten” (1947), som åter blivit en storsäljare i Italien och Frankrike. Romanen väcker frågor om hur man värderar människoliv och vem som har rätt att göra det. De pratar också om fördelarna med karantänlivet – och om Isabella Löwengrips nya läsvanor.
Lyssna i spelaren nedan redan nu, eller inom kort via Acast eller Itunes – där du också kan prenumerera på podden, så att du inte missar några avsnitt!
Isabella Löwengrip.Bild: Mårten Svemark
Gå till toppen