Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

OS-hoppets dilemma: ”Var vill jag vara?”

Den svenska gångaren Perseus Karlström kommer inte kunna tävla på flera månader på grund av coronavirusets utbrott. Frågan är vad han ska göra i stället – och framför allt var någonstans. – Vill jag flyga hem till något som är sämre än där jag är? säger Karlström, som just nu befinner sig i Australien.

Perseus Karlström, bronsmedaljör på VM i Doha i höstas, tror inte att han kommer att tävla förrän tidigast i juni på grund av coronakrisen. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Australien har nyligen infört inreseförbud för resenärer från hela världen och uppmanar människor att inte resa utomlands på grund av coronavirusets spridning. För Perseus Karlström, som just nu befinner sig i Melbourne för en träningsperiod, innebär de hårdare restriktionerna en oro för att bli fast i landet om allt fler flyg ställs in.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen