Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tandfén undantas undantagstillstånd

I Argentina råder sedan i fredags obligatoriskt utegångsförbud. Förbudet gäller hela landet och för alla som befinner sig inom Argentinas gränser. Nu med ett officiellt sanktionerat undantag – tandfén.

Ett närmast folktomt Plaza de Mayo i Argentinas huvudstad Buenos Aires på fredagen.Bild: Natacha Pisarenko/AP/TT
När president Alberto Fernández utlyste obligatoriskt utegångsförbud som en förebyggande åtgärd för att hindra spridningen av coronaviruset sade han att det gällde hela landet.
Men då hade han inte räknat med 7-årige Joaquín och hans tappade tand, skriver lokala medier.
”Kära @alferdez (Alberto Fernández), jag måste fråga er om tandfén tillhör dem som undantas karantänen? Joaquín har tappat sin första tand och vi vet inte om vi borde lägga en lapp från honom eller inte. Vi vill ju inte att tandfén ska få problem och polisen ta fast hen”, skrev Joaquíns mamma till presidenten på Twitter.
Bara någon timme senare kunde Fernández lugna mamman.
”Tandfén kan lämna små belöningar för tappade tänder, för hen är inte i karantän. Men vi andra är. Joaquín kan lägga sin tand under kudden och få sitt pris”, svarade presidenten.
Utegångsförbudet trädde i kraft i fredags och ska gälla mars månad ut. Förutom tandfén undantas transport till närliggande mataffärer och apotek från utegångsförbudet. 158 personer i landet uppges ha smittats, varav fyra har avlidit.
Gå till toppen