Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Handeln i kris – 70 000 jobb kan försvinna

Handeln är hårt drabbad i coronakrisen. 70 000 jobb riskerar att försvinna i sektorn, enligt Svensk handel. Regeringens åtgärder biter inte, säger branschorganisationens vd Karin Johansson.

Butikerna märker stora försäljningstapp när människor stannar hemma för att minska risken för smittspridning av covid-19. Arkivbild.Bild: Allis Nettréus/SvD/TT
Butikskedjorna Polarn O. Pyret och Brothers ska genomgå företagsrekonstruktion. Modeföretaget Lindex ser över kostnader och förhandlar om korttidspermitteringar. Klädjätten H&M som tvingas hålla stängt i en majoritet av sina butiker i världen, om än inte i Sverige, slopar utdelningen och säger att det kan bli aktuellt med uppsägningar. Effekterna av smittskyddsåtgärderna mot coronaviruset får dramatiska effekter i handeln.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen