Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HK Malmö förlänger med nyckelspelare

Efter ett abrupt slut på säsongen väljer tre nyckelspelare i HK Malmö att förlänga.
– Det gällde att hitta något som var rätt på alla plan, säger Magnus Persson om fortsättningen i klubben.

HK Malmös Magnus Persson.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Magnus Persson var en av HK Malmös allra främsta spelare den senaste säsongen.
– Av det som hann spelas så känns det som att jag ska kunna vara nöjd. Sedan blev det en bitter eftersmak på säsongsslutet. Jag kände mig väldigt bra i kroppen och såg mycket fram emot ett slutspel, säger Magnus Persson som låg tvåa i den interna skytteligan innan hela handbollssäsongen ställdes in.
Nu väljer han att satsa vidare mot ett SM-guld med ytterligare två säsonger i HK Malmö.
– Jag hade en lång och öppen diskussion med Malmö redan tidigt på säsongen. Där har jag varit ärlig med att om det skulle dyka upp något väldigt intressant så skulle jag gärna hoppa på det, säger 29-åringen och syftar på ett utlandskontrakt.
Coronautbrottet i världen förändrade förutsättningarna i hel sportvärld och med all osäkerhet som råder kring framtiden beslöt Magnus Persson sig för att stanna i Malmö med sin familj.
– Det hade så klart påverkan, men både jag och familjen trivs i staden och med alla i laget. Sedan ska man inte sticka under stol med att spel utomlands förutom själva äventyret också ger betydligt mycket mer pengar. Sedan var det väl inte den största faktorn till att jag ville söka en sådan utmaning igen, säger Magnus Persson som för fyra år sedan lämnade tyska Gummersbach och flyttade hem till handbollsligan igen.
Förutom att HK Malmö gjorde klart med Magnus Persson på måndagen så valde man även att förlänga med kantspelaren Simon Nyberg och mittnia Otto Lagerquist.
För 30-årige Simon Nyberg blir det elfte säsongen i handbollsligan.
Gå till toppen