Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kent Leijon Jönsson: Kanadensisk poängforward i siktet för Redhawks

Värvningstopp råder i SHL och inget vet vad som händer med tanke på coronaviruset. Malmö Redhawks har fyllt på truppen med Markus Lauridsen, Ponthus och Pathrik Westerholm – som alla lär presenteras snart.
Fler hål finns i truppen, dessa kanske fylls med juniorer eller så lättar allt och Redhawks kan värva några spelare ytterligare.
Häromdagen skrev jag så här: ”Vårt östra grannland har scannats av rejält.”
Tyler Morley (86) i aktion med Tappara.Bild: DANIEL GOETZHABER
Ja, och Redhawks har inte endast finländare i siktet. Tapparas kanadensare Tyler Morley ska vara aktuell.
En kortvuxen forward som aldrig fått fäste i Nordamerika. Men 28-åringen har öst in poäng i Europa. 2017-18 blev det 63 poäng på 54 matcher för kroatiska Zagreb i den av Österrike dominerade EBEL-ligan. Förra säsongen gjorde Tyler Morley 41 poäng på 57 matcher för Saipa i Finland. Den här säsongen bytte han till Tappara och förbättrade snittet väsentligt: 38 poäng på 37 matcher.
På totalt 94 matcher i den finländska ligan har han stått för 79 poäng. Ett poängsnitt på 0,84. Sällan kan en spelare som kommer över från Finland upprepa sådana siffror i SHL. Men runt 0,60 poäng per match är kanske rimligt. Om allt stämmer. Det skulle innebära si så där 30 SHL-poäng på 52 matcher, vilket förstås hade räckt en bit.
Men som sagt: i dessa coronavirustider är allt ovisst. Värvningsstoppet ska hävas, pengarna ska finnas och Tyler Morley ska alltjämt vara intresserad. Och det vara ömsesidigt från Malmö Redhawks, förstås.
Gå till toppen