Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Miljoner i ökad omsättning – varje dag: ”Flera länder har hört av sig”

AB Trav och Galopp upplever ett kraftigt uppsving under coronakrisen.
– Den svenska travsporten är nära på den enda travsporten i världen som fortfarande tävlar, säger Patrik Brissman, informationschef på ATG, och fortsätter:

Travet har ökat i omsättning under coronakrisen. Arkivbild från Elitloppet 2019.Bild: Christine Olsson/TT
– Vi har märkt ett ökat intresse för spelet på hästar de senaste veckorna. Både från våra svenska kunder och internationella partners. Norge, Danmark och Finland spelar in i de svenska poolerna där det finns möjlighet.
Titta på statistiken nedan, omsättningen ökar på alla stora spelformer (V75, V86, GS75 och V64) – både vid omgångar med jackpot och omgångar utan jackpot.
ATG tappar visserligen en del i bruttoomsättning då hästsporten är stängd i länder som Norge, Finland och Danmark och ATG inte kan erbjuda spel dit. Men istället ökar trycket från andra länder att kunna erbjuda spel på svenskt trav.
– I onsdags var det premiär för franska ZeTurfs kunder att spela in i de svenska poolerna, och i lördags spelade man in i V75 och fick sin första kund som prickade in sju rätt. Franska PMU spelar i egna pooler sedan i lördags. Fler länder har hört av sig, förklarar Brissman.
På ATG:s internationella avdelning jobbar man upp mot 60 timmar i veckan för att hinna med. Norge, Danmark och Finland är normala samarbetspartners, men nu är även Frankrike och en rad andra länder intresserade av svensk travsport.
Svensk Travsport (ST) har beslutat att tävla vidare, men utan publik. Alla publika områden är stängda och ST ser därför travbanorna som en arbetsplats.
– Det är de som är involverade för att vi ska kunna genomföra en tävling som får befinna sig på stallbacken. Då minskar vi populationen på ytan till ungefär 150-250 personer. Sedan får vi inte glömma bort att en travbana består av extremt stora ytor jämfört med verksamheter inne i ishallar, innebandyhallar och liknande, förklarar Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport, beslutet.
Galoppen i Sverige har vinteruppehåll, men när säsongen drar igång i början av april är planen att följa travsportens exempel och tävla utan publik.
– Det går inte att dra några långtgående slutsatser av läget, varnar Brissman. Vi jobbar timme för timme och anpassar verksamheten efter myndigheternas och sportens direktiv

Så har omsättningen ökat på spelet på trav

V75

DatumOmsättning
29 feb86 miljoner
7 mars110 miljoner*
14 mars92 miljoner
21 mars125 miljoner*
* Jackpot

V86

DatumOmsättning
4 mars24 miljoner
11 mars31 miljoner*
18 mars28 miljoner
* Jackpot

GS75

DatumOmsättning
1 mars14 miljoner
8 mars12 miljoner
15 mars15 miljoner
22 mars18 miljoner
* Jackpot

V64

DatumOmsättning
9 mars4,5 miljoner
10 mars8,1 miljoner*
12 mars8 miljoner*
13 mars5,6 miljoner
16 mars10,1 miljoner*
17 mars10,4 miljoner*
19 mars7,3 miljoner
20 mars11,1 miljoner*
* Jackpot
.
Gå till toppen