Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Serotonin” direktsänds gratis

Sven Ahlström gör huvudrollen i "Serotonin" som dramatiserats av Lucas Svensson. Pressbild.Bild: Sören Vilks
Den 29 mars klockan 19 strömmar Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm premiären av ”Serotonin”, en dramatisering av den franske författaren Michel Houellebecqs senaste roman. Historien handlar om Florent-Claude (Sven Ahlström), deprimerad byråkrat på jordbruksdepartementet, som sagt upp sig och lämnat sin flickvän. Nu ligger han ensam och röker på ett hotellrum.
Regissören Linus Tunström tycker att ”Serotonin” är Houellebecqs hittills starkaste roman.
”Han väver ihop teman som kärlek, ekonomi och makt; om hur vi, som lever i den liberala kapitalismen, tror oss fria för att vi kan välja mellan femton olika sorter av hummus i matbutikerna, eller svajpa höger oräkneliga potentiella kärlekspartners” säger Tunström i ett pressmeddelande.
Premiären spelas utan publik och teatern direktsänder den utan kostnad på sin hemsida.
”Premiären är en gåva till alla i detta speciella läge som råder. Kulturhuset Stadsteatern ska finnas för vår publik, där vår publik finns – och just nu är det inte i våra teaterhus”, säger teaterchefen Maria Sid.
Gå till toppen