Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera spelare lämnar Redhawks – Lerby går till NHL

Efter det tidiga säsongsavslutet står det nu klart att tre backar och fyra forwards lämnar Malmö Redhawks. Bland annat tappar klubben Carl-Johan Lerby som går till NHL-klubben Calgary Flames.
– Det ska bli väldigt spännande att följa Calles framfart där borta, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård i ett uttalande på klubbens webbplats.

Carl-Johan Lerby var utlånad till Redhawks under den senaste säsongen. Men nu lämnar han klubben.Bild: PETTER ARVIDSON
Sju spelare lämnar Malmö Redhawks. Det handlar om backarna Niklas Arell, Tobias Ekberg och Carl-Johan Lerby samt forwards Max Görtz, Henrik Hetta, Matias Myttynen och Jesper Jensen lämnar klubben.
– Vi vill rikta ett stort tack till killarna för deras insatser i Redhawksdressen och samtidigt passa på önska dem ett stort lycka till i sina fortsatta karriärer, säger Patrik Sylvegård i ett uttalande på klubbens webbplats.
Under den senaste säsongen var Carl-Johan Lerby utlånad till Redhawks från NHL-klubben Calgary Flames organisation, dit han nu ska testa lyckan.
– Det ska bli väldigt spännande att följa Calles framfart där borta. Jag hoppas att han får en lång karriär i världens bästa liga, men han vet också att han är varmt välkommen tillbaka till oss, säger Sylvegård till Redhawks sajt.
Samtidigt meddelar Redhawks att inga beslut är tagna med Frederik Storm, Axel Wemmenborn och Carl Persson. Samtliga i trion har kontrakt som går ut efter den här säsongen.
I fredags meddelade Redhawks att Joakim Fagervall blir ny huvudtränare och att Andreas Lilja blir assisterande tränare. Duon blir tillsammans med Jesper Mattsson Redhawks tränartrojka nästa säsong.
Gå till toppen