Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Systembolaget helomvänder efter mikrobryggeriernas kraftsamling

När Systembolaget ville stänga mikrobryggerier ute från webbdepåerna på grund av sjukfrånvaro i coronatider blev krisen akut. Men ett brev från 139 bryggerier håller kranarna öppna. Fast bryggargurun Marcus Hjalmarsson tror att gårdsförsäljning är enda lösningen för branschen.

Magnus Svensson, som driver Benchwarmers bryggeri ihop med Anders Nilsson, har tillsammans med 138 andra bryggerier skrivit ett brev till Systembolaget.Bild: Sven-Erik Svensson
I fredags meddelade Systembolaget sina leverantörer att man förändrar sin policy på grund av coronaviruset. Det skulle sätta stopp för beställning av öl i lokalt och exklusivt sortiment från Systembolagets webblager. Beslutet fick omgående hård kritik från flera mikrobryggare, som befarade att åtgärden kunde slå omkull flera företag i en redan ansträngd bransch.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen