Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sol-och-vårare använde coronakrisen som ursäkt i romansbedrägeri

Vellingekvinnan blev sol-och-vårad av en man som hävdade att han behövde pengar för att ta sig hem till Sverige innan coronakrisen stängde gränserna. Händelsen är nu polisanmäld som ”romansbedrägeri”.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern, kom i kontakt med mannen via en dejtingsida i början av mars. Efter en tid ska han enligt anmälan bett kvinnan att sätta över tusen kronor till honom eftersom han behövde ekonomisk hjälp att ta sig hem till Sverige, vilket hon gjorde.
Kontakterna fortsatte, men mannen dök inte upp. När han ytterligare en gång bad om pengar, den här gången med hänvisning till att han var tvungen att boka en snabb hemresa eftersom coronakrisen kunde stänga gränserna, anade hon oråd. Och polisanmälde honom.
– Väldigt fult när man använder kärlek som ingång för att komma åt pengar. Men det här är den enda anmälan av det här slaget som vi har fått in hittills, säger kommunpolis Jörgen Sjåstad.
Händelsen rubriceras som ”romansbedrägeri”.
Gå till toppen