Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre gripna för mord på 15-åringen på Möllan

Tre personer har gripits misstänkta för att mordet på den 15-årige pojken utanför en pizzeria vid Möllevångstorget den 9 november. En jämnårig pojke skadades svårt vid skottlossningen.

De två pojkarna sköts ner på Ystadsgatan, alldeles intill Möllevångstorget den 9 november 2019.Bild: Patrick Persson
De tre greps i Malmö vid åtta-tiden på tisdagsmorgonen.
Enligt en källa till Sydsvenskan är alla tre i 20-årsåldern och tillhör en kriminell gruppering med bas på Seved i Malmö.
De är idag dock folkbokförda i en annan del av Malmö. De är heller inte dömda för några grova brott, med undantag för en dom om grov misshandel mot en av de tre för några år sedan. Mannen, som då var tonåring, attackerade då en annan pojke på Söderkullaskolan, med slag, sparkar och slag med ett cykellås, vilket ledde till en ansiktsfraktur och kort medvetslöshet.
En annan av de tre nu mordmisstänkta dömdes 2014 för mened. Han ljög i rättegången om grov misshandel för att skydda sin vän, enligt domen. Tingsrätten bedömde då att han hade "en ordnad tillvaro" och straffet blev ungdomstjänst.
Tillslaget i utredningen om mordet på Möllevången hade planerats sedan igår, uppger åklagare Magdalena Tesfai. Hon fattade då beslut om att anhålla de tre i sin frånvaro. Alla tre är misstänkta för mord och mordförsök.
– De är i 20-årsåldern och greps på olika ställen i Malmö, säger åklagare Magdalena Tesfai.
Vad har lett fram till genombrottet?
– Det är olika utredningsåtgärder som jag inte kan gå in på närmare på grund av förundersökningssekretessen.
Hon vill inte uppge vad de tre männen har för inställning till anklagelserna. För en av de tre bedömer hon att bevisen är starkare än mot de två andra, som är anhållna på det som kallas skälig misstanke.
– Nu ska vi hålla förhör med dem. Sen får vi se vad det ger.
Minst fem personer var inblandade i mordet, om polisens misstankar stämmer. Utöver de tre som greps idag har en person tidigare varit anhållen och är fortfarande misstänkt. Dessutom vet polis och åklagare fortfarande inte vem som utförde den förmodade avledningsmanövern på Fågelbacken - en bil sprängdes bara någon minut innan pojkarna på Möllevången sköts ner.
– Det man ser är två personer på cykel [på Möllevången], i övrigt är kretsen inte definierad, säger åklagare Magdalena Tesfai.
Senast klockan 12 på fredag måste åklagaren begära de tre häktade, eller försätta dem på fri fot.
Kvällsposten var först med att berätta att det skett gripanden i mordutredningen.
Gå till toppen