Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Afghanregering redo möta talibaner om fångar

USA:s representant Zalmay Khalilzad och talibanernas mulla Abdul Ghani Baradar vid undertecknandet av en fredsuppgörelse. Överenskommelsen fattades i Doha den 29 februari. Arkivbild.Bild: Hussein Sayed/AP/TT
Representanter för Afghanistans regering ska träffa talibanerna för att diskutera frisläppande av fångar och tillfångatagna. Beskedet kom från det afghanska nationella säkerhetsrådet på onsdagen.
Frågan rör 5 000 fängslade talibaner och 1 000 regeringstrogna som tillfångatagits av talibaner.
”Vi kommer att mötas, ansikte mot ansikte, de närmaste dagarna i Afghanistan”, skrev det afghanska säkerhetsrådet på Twitter.
Mötet mellan regeringen och medlemmar från den väpnade islamistiska rörelsen har gjorts möjligt efter initiala samtal via videolänk.
Förslaget om utväxling av tillfångatagna är en del av uppgörelsen mellan USA och talibaner som skrevs under i Doha i slutet av februari.
Gå till toppen