Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anne Swärd blir personlig om farlig passion

Ett plötsligt besked fick henne att skriva sin nya roman. I ”Jackie” berättar Anne Swärd om hur passion förbyts i fara. – Jag har burit på den här historien väldigt länge, säger hon.

"Även en vacker förälskelse är ju att fullständigt gå upp i någon annan och det man skapar tillsammans. Det är ju det som attraherar oss. Skapandet är lite samma sak, jag är en sådan person som gillar att gå upp i saker. Jag är ganska intensiv och då är man också sårbar för andra människor", säger författaren och akademiledamoten Anne Swärd.Bild: Jonas Ekströmer/TT
En ung kvinna som är hungrig på livet rullar med tåg in i Stockholm, från en svensk småstad. Hon är en gestalt som återkommer genom hela Anne Swärds författarskap. I romanen ”Till sista andetaget” hette hon Lo och reste runt i världen, i jakt på män, liv och nya möten. I den senaste romanen har hon tagit sig namnet ”Jackie”, och redan på stationen möter hon passionen. Men en dramatisk tid väntar henne.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen