Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Byggbolag i Lund i konkurs

Lundaföretaget Byggom med ett 50-tal anställda har gått i konkurs. Bolaget har bland annat byggt om Historiska museets entré i Lund.

Bland de projekt som Byggom har arbetat med finns ombyggnaden av entrén till Historiska museet i Lund.Bild: Lars Brundin
Enligt konkursförvaltaren Ola Sellert är det för tidigt att säga vad som orsakat konkursen.
– Det är ett gammalt anrikt bolag som idag har ett 50-tal anställda och en mängd pågående arbeten, bland annat för Region Skåne. Vi tittar nu på vilka delar vi kan driva vidare. Det gäller främst en del servicearbeten, säger Ola Sellert.
I övrigt handlar hans första åtgärd om att se till att de anställda får utbetalningar från den statliga lönegarantin.
På grund av det stora antal konkurser som väntas inom bland annat restaurang- och besöksnäringen i spåren av coronakrisen befarar han dock att utbetalningarna från Länsstyrelsen, som administrerar lönegarantin, kan ta längre tid än vanligt.
– Länsstyrelsen kommer att bli väldigt hårt ansatt, så rent generellt kan man få vänta längre än vanligt eftersom de riskerar att inte hinna med, säger Ola Sellert.
Byggom grundades enligt företagets hemsida 1973 och köptes 2017 upp av Indubygg AB. Även det bolaget har begärts i konkurs.
Enligt den senast registrerade årsredovisningen, som gäller räkenskapsåret 2017/2018, omsatte Byggom 192 miljoner kronor och hade ett positivt resultat efter finansiella poster på 10,6 miljoner kronor.
Gå till toppen