Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fotbollsstjärnor avstår lön under krisen

Svenske landslagsanfallaren Sebastian Andersson och de andra spelarna i fotbollsklubben Union Berlin har gått med på att avstå från sina löner på grund av coronakrisen.

Sebastian Andersson, till vänster, och hans lagkamrater i Union Berlin har gått med på att avstå lön då klubben hamnat i ekonomisk kris. Arkivbild.Bild: Martin Meissner/AP/TT
Klubben ligger på elfte plats i tabellen och när nu Bundesliga är pausad på grund av spridningen av coronaviruset beskrivs situationen som ”extraordinär och svår”.
”A-laget har gått med på att avstå från sina löner. Klubbens ledning och anställda har gått med på varianter av deltidsarbete vilket kommer att innebära lönesänkningar”, skriver klubben på sin webbplats.
Hur länge spelarna avstår lön framgår inte.
Union Berlin, som bildades i forna Östtyskland, började i division 3 efter den tyska återföreningen och tog sig förra säsongen för första gången upp i högsta serien.
Klubbens ordförande Dirk Zingler säger:
”Ledningen, våra medarbetare, spelarna och tränarstaben har jobbat hårt de senaste månaderna för att nå framgångar i Bundesliga. Nu avstår de stora pengar för att vi ska ta oss igenom den här krisen tillsammans”.
Gå till toppen