Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gåtfull ål och pussel tröstar hemmasittare

Nätshopping av böcker ökar under coronakrisen. Arkivbild.Bild: Marcus Ericsson/TT
Den senaste veckan har e-handelsföretaget Adlibris försäljning stigit kraftigt. Efterfrågan på främst böcker har ökat och det är sannolikt en följd av utvecklingen av det nya coronaviruset.
”Vi kan se en ökning i försäljningen i Sverige med 20 procent under de senaste två veckorna jämfört med samma period under föregående år. I Norge ökade försäljningen med 40 procent, där bland annat skolor och förskolor har stängt”, uppger företaget för TT.
Barnböcker, deckare, pussel med fler än 1 000 bitar samt kokböcker efterfrågas mycket. Mest säljer ”Ålevangeliet: Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk” av Patrik Svensson samt ”Baka i långpanna deluxe” av Frida Skattberg. På barnsidan säljer ”Musse & Helium: Jakten på guldosten” av Camilla Brinck och ”Lär dig skriva! Ord och meningar” av Jan Magnusson allra bäst.
Gå till toppen