Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Amanda Svensson: Hur håller man sig levande i en värld som tömts på liv?

”Ibland kan jag nästan få för mig att det är en lek”, skriver Amanda Svensson som är bosatt i England. Och: ”De enda berättelser vi har om hur man som samhälle tar sig igenom kriser handlar om gemenskap.”

”Bara detta fruktansvärda, kliniska begrepp – 'social distansering' – som fastnar i halsen varje gång jag försöker ta det i min mun”, skriver Amanda Svensson. Här picknickbord som inte inbjuder till samvaro, i Malvern i England.Bild: David Davies/TT
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Som barn brukade jag fantisera om sådant här. Nationell kris, ransonering, storslagna kollektiva uppoffringar, att samlas framför radioapparaten för att höra landsfadern ingjuta mod i sin tappra och uthålliga befolkning. Kasta in lite hemskolning och en trädgård uppgrävd för potatisodling och fantasin om det ultimata undantagstillståndet var komplett.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen