Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks korttidspermitterar: ”Skickar rätt signaler”

Coronaviruset slår ekonomiskt mot Malmö Redhawks. Klubben korttidspermitterar kanslipersonal och troligen även ledarna och spelarna.
– Det här skickar rätt signaler mot våra samarbetspartners och resten av samhället. Att även vi tar vårt ansvar, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö Redhawks.

Patrik Sylvegård.Bild: AVDO BILKANOVIC
Patrik Sylvegård menar att alla måste dra sitt strå till stacken.
– De anställda jobbar 40 procent och får 7,5 procent mindre i lön, samtidigt som vi gör en besparing. Staten subventionerar. Det är ju inget unikt för idrotten. Det här gäller för alla i samhället, säger Patrik Sylvegård.
Avtalet med spelarna i Malmö Redhawks är inte helt löst.
– Det är ganska mycket frågetecken fortfarande. Spelarna tjänar ju mer. Jag ska träffa facket. Vår ambition är att alla ska vara med på det. Jag tror att alla klubbar kommer att göra så här. Alla måste hjälpa till: spelare, ledare och övrig personal. Det skickar bra signaler om även spelarna går med på det här, säger Patrik Sylvegård.
Enligt Patrik Sylvegård kan korttidspermitteringarna vara i sex månader. Om krisen drar ut på tiden kan det förstås påverka nästa säsong.
– Det blir svårt om vi går in i augusti om spelarna ska spela matcher och träna. Och jobba knappt fyra timmar om dagen. Det blir konstigt, säger Patrik Sylvegård.
Läs också Lider fortfarande – 15 år efter karriären
Läs också Sylvegård: ”Jag är orolig för hela samhället”
Gå till toppen