Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

USA-börser steg i väntan på biljonpaket

För andra handelsdagen i rad var det i huvudsak muntra miner på USA-börserna. Det handlades på marknaderna sedan de politiska parterna i landet enats om ett gigantiskt stimulanspaket för att motverka coronavirusets härjningar.

New York-börserna förväntas backa. Arkivbild.Bild: Nicole Pereira/AP/TT
Överenskommelsen har förhandlats fram mellan Demokraterna och Republikanerna i senaten och president Donald Trumps regering. Totalt antas paketet omfatta runt 2 biljoner dollar, motsvarande över 20 000 miljarder kronor, och det väntas röstas igenom i kongressen inom kort.
Dow Jones industriindex steg 2,4 procent och S&P 500 klättrade 1,1 procent.
– Det som de finansiella och penningmässiga stimulanserna har gjort är att tillåta marknaden att återhämta sig, säger Justin Hoogendoorn, strateg vid finansanalysföretaget Piper Jaffray i Chicago.
Nasdaqs kompositindex sjönk däremot 0,5 procent.
Andra analytiker varnade också för de fortsatta effekterna av smittspridningen.
På börserna i Europa och Asien var det breda uppgångar.
På tisdagen steg S&P 500 9,4 procent i New York medan Nasdaqs kompositindex gick upp 8,1 procent. Dow Jones industriindex rusade 11,4 procent – den största uppgången på en enskild handelsdag sedan 1930-talet.
Gå till toppen