Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ridån går upp för SVT Scen

En utvald samling konserter presenteras också på SVT Scen, däribland Seinabo Seys firade konsert på Globen. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
Mastodontföreställningar och kammarspel som tidigare spelats för utsålda hus ska nu visas på SVT:s nya spelplats: SVT Scen. Premiär blir det på torsdagen. Ett exempel är Selma Lagerlöfs ”Bortbytingen” som spelades in på Dramaten för ett par månader sedan.
”När många av landets scener är stängda och människor håller sig hemma, vill vi påminna om den kulturscen som SVT utgör. Mot bakgrund av läget har vi utökat vår repertoar och öppnar SVT Scen med ett trettiotal föreställningar från många av landets scener och i olika genrer”, säger Helena Olsson, programbeställare på SVT, i ett pressmeddelande.
Programmet kommer att fyllas på kontinuerligt med en blandning av nyinspelat, repriser och inköp från scener runt om i Skandinavien och hela världen.
Gå till toppen