Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Se nya vardagen – styrkepass i Stadsparken istället för slutspel

Lugis handbollsdamer var på väg mot SM-slutspel. Nu blir det uteträning i Stadsparken istället.
– Ett sätt att hålla igång. Vi kör några gånger till innan det blir individuell träning, säger Lugitränaren Kenneth Andersson.

Clara Lerby kom med idén. Hennes mamma Cilla jobbar med fysträning dagligdags och plockade fram vad man kan kalla ett cirkelprogram.
– Det är ju inte så jättekul att bara springa. Vi ska ju inte vara i hallarna heller. Så då blev det så här, säger Clara Lerby.
I tisdags körde Lugitjejerna första passet i Stadsparken. Några gånger ytterligare kommer det att bli.
– Det är ju sex månader till nästa match så vi får ju hitta på något, säger Clara Lerby.
Hon var en av svenska ligans hetaste spelare för några veckor sedan, hade just skrivit på ett treårskontrakt med Lugi och såg fram emot OS-kval med landslaget.
Idrottsverkligheten blev dock en annan med coronaviruset och dess påverkan på samhället.
– Det hör så mycket fruktansvärt från hela världen. Jag jobbar på som personlig assistent men nu känns det som om man får ta allting dag för dag. OS blir det ju inte i sommar. Hur det blir med kval och annat kring landslaget kommer väl att klarna de närmaste veckorna, förhoppningsvis, säger Clara Lerby.
”Vi har en fantastisk idrottsmodell i Sverige och alla jobbar på att hitta nya lösningar.”
Det kommer att bli permitteringar även i Lugi även det inte kostar astronomiska summor att hålla igång ett damlag på nationell nivå i handboll.
– Vi har börjat diskussioner i elitlagen, bland tränarna och på kansliet. Även vi i Lugi kommer att behöva dra ner på kostnaderna, säger Kenneth Andersson som även fungerar som sportchef i Lugi.
Senare i vår börjar förberedelserna inför nästa säsong. 2019/20 är avslutad utan slutspel och mästare.
– Vi har en fantastisk idrottsmodell i Sverige och alla jobbar på att hitta nya lösningar, säger Kenneth Andersson.
– Det som var kul var att så många var ute och rörde på sig Stadsparken. Otroligt mycket folk. Vi var där, ungdomslag i både Lugi och H43 också, och massor av motionärer.
Gå till toppen