Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åklagaren: Bevisen håller för en av de tre anhållna för mordet på 15-åringen

En 22-årig man begärs häktad för mordet på 15-åringen på Möllevången i november. Tre personer greps i tisdags morse, men bevisen mot de två andra är svaga.

Mordet på Möllevången i november tros ha varit ett planerat attentat. Bara minuter innan sprängdes en bil i en annan stadsdel, en misstänkt avledningsmanöver för polisen. Fallet väckte stor uppmärksamhet och var den avgörande händelsen bakom operation Rimfrost.Bild: Patrik Renmark
Trots att bevisen inte bedöms räcka för att få två av männen häktade för mord hålls de inlåsta. De är även misstänkta för narkotikabrott, och begärs häktade för det.
Efter fyra månaders polisarbete i det tysta slog polisen till i tisdags morse, på flera olika ställen i Malmö. Tre anhölls för för mord och mordförsök – den mördade pojkens jämnårige vän träffades också vid attentatet på Ystadsgatan i november. Därutöver greps en ytterligare vän till de tre, misstänkt för bara narkotikabrott.
Bevisen mot den ene mordmisstänkte bedömde åklagare var bra redan vid tillslaget. Men för de två andra har de senaste dagarnas utredning inte lett till att bevisen stärkts tillräckligt.
– Såsom utredningen ser ut just nu har jag beslutat att gå vidare med häktningsframställan avseende mord och mordförsök beträffande endast en av de misstänkta, som är misstänkt på sannolika skäl. Misstankarna mot de övriga två kvarstår, säger åklagare Magdalena Tesfai i ett pressmeddelande.
Det är alltså åklagarens slutsats att bevisen mot en av de tre håller när tingsrätten prövar om han ska häktas. Denna förhandling, som är kort och hålls bakom stängda dörrar, sker imorgon fredag.
Sydsvenskan har gett samtliga misstänktas advokater chans att bemöta åklagarens bedömning.
– Han förnekar brott och har inga kommentarer i övrigt, säger advokat Sanna Herlin.
– Jag kan för närvarande inte lämna någon kommentar, säger Johanna Sundman.
Advokaterna Markus Bergdahl och Lars Kruse som försvarar de andra två anhållna vill inte ens bekräfta att de utsetts till advokater i fallet, trots att det framgår av offentliga handlingar.
Utöver de tre mordmisstänkta greps en fjärde man för narkotikabrott. Även han begärs häktad.
Gå till toppen