Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Armani syr skyddskläder för coronavård

Nu styr Armani om produktionen i Italien till skyddskläder för vården. Modeller bär plagg från Armanis höst och vinterkollektion 2020-2021, presenterade i februari.Bild: Antonio Calanni/AP/TT
Klädtillverkaren Armani styr om produktionen i alla sina italienska fabriker för att sy upp overaller och skyddskläder för vården av coronapatienter.
Företagsgruppen, som inkluderar märken som Giorgio Armani och Emporio Armani, ska skrädda för ”individuellt skydd för de som arbetar i kampen mot coronavirusets sjukdomar”.
Grundaren Giorgio Armani har tidigare donerat 2 miljoner euro, drygt 220 miljon kronor, till sjukhus i Italien och där hårt drabbade Bergamo och Piacenza.
Det framgår inte hur stor konfektionsproduktion Armani har kvar i Italien, då mycket har förflyttats till länder där tillverkningen är billigare än i Italien.
Gå till toppen