Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barcelona sänker stjärnornas löner

Barcelona sänker lönerna för Lionel Messi och de andra stjärnspelarna i fotbollsklubben, som en ekonomisk konsekvens av coronakrisen och det nya virusets spridning i Spanien.

Barcelonas argentinske stjärnanfallare och lagkapten Lionel Messi. Arkivbild.Bild: Manu Fernandez/AP/TT
”Arbetsdagarna har förkortats av omständigheterna och de genomförda åtgärderna. Som en konsekvens blir det en proportionerlig minskning av ersättningen som föreskrivs i respektive kontrakt”, säger Barcelona i ett uttalande.
Spanien har varit satt i karantän i knappt en och en halv vecka och är det europeiska land efter Italien som har drabbats hårdast av coronaviruset. Hittills har drygt 56 000 personer testats positivt för viruset och över 4 000 har dött.
Barcelona, som sänker lönerna för samtliga anställda under perioden i karantän, har erbjudit klubbens faciliteter för att hjälpa sjukvården i regionen Katalonien.
Gå till toppen