Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De livesänder hela Malmös kulturliv från Lokstallarna

Inställda spelningar, framflyttade föreställningar och uteblivna inkomster – coronapandemin har slagit hårt mot kulturlivet. Men på bara ett par dagar kraftsamlade nystartade Culturestream Malmö med målet att livesända de evenemang som ställs in i krisens spår.
– Just nu är det jätteviktigt att kunna tänka utanför boxen – boxen finns inte längre. Vi måste göra något helt nytt, säger Jonna Eriksson, en av initiativtagarna.

Jenny Wilsons planerade spelningar ställdes in och plötsligt stod hon, precis som många andra musiker, utan inkomst de kommande månaderna. Hennes konsert var den första Culturestream Malmö livesände från In-Discourses studio i Lokstallarna.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Ljudet av fågelkvitter studsar mellan väggarna och röken väller fram över golvet. Ljuset dämpas när Jenny Wilson långsamt äntrar studion i silverglittrande paljettbyxor. Men det är inget skrikande publikhav som står framför henne – istället följer folk konserten genom en livesändningFacebook.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen