Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Felaktiga coronauppgifter sprids i SVT:s namn

Spridning av felaktig information, kris för framtida dramaproduktioner – och blir det någon julkalender? SVT står inför stora utmaningar till följd av coronaviruset. – När jag blir orolig tänker jag ”det har hittills aldrig blivit svart i rutan, och det ska det inte bli i höst heller”, säger programdirektören Eva Beckman.

Eva Beckman är nytillträdd programdirektör för SVT och vill inte att public service-bolaget bara ska fokusera på nyheter just nu. "Vi har en annan viktig roll, och det är att fortsätta att stå för någon form av normalitet i den här krisen", säger hon.Bild: Ali Lorestani / TT
Eva Beckman och Hanna Stjärne sitter i var sitt rum i SVT-huset med en glasruta emellan för att undvika smittspridning när TT når dem på en knastrig och krånglig telefonlinje. Hanna Stjärne är sedan 2014 vd för public service-bolaget, Eva Beckman tillträdde som programdirektör den 17 februari. Hon hann bara börja fundera över public services framtida utmaningar och hur SVT ska tackla de internationella strömningsjättarna, innan läget blev akut.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen