Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborg får plats – frågetecken för Dif

Helsingborgs damer tar plats i basketligan till hösten. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
Helsingborg kliver in i damernas basketliga till hösten medan det fortfarande finns frågetecken för Djurgården i herrligan.
Helsingborg är enda klubb som flyttas upp från division 1 och samtidigt flyttas inget lag ned från damligan. Det innebär att högsta serien på damsidan innehåller tolv klubbar och spelas i dubbelmöten (22 omgångar).
Klubbarna: Luleå, Alvik, Högsbo, Norrköping, A3 Umeå, Telge, Wetterbygden, Mark, Eos Lund, Visby, Uppsala och Helsingborg.
På herrsidan har Djurgården fått en plats men klubben har haft ekonomiska problem och måste inkomma med mer dokumentation till den 30 april innan ligan kan slå fast deltagande. Ingen klubb från superettan bedöms ha ekonomi och organisation för spel i högsta serien.
Just nu kommer herrligan att bestå av tio klubbar som spelar 36 omgångar. Klubbarna: Borås, Luleå, Köping, Södertälje, Wetterbygden, Jämtland, Norrköping, Nässjö, Umeå och Djurgården.
Gå till toppen