Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Längdchefen: ”Försökte övertala Nilsson”

Daniel Fåhraeus försökte stoppa Stina Nilsson från att bli skidskytt. Men den nya längdchefen misslyckades.
– Det är klart att jag försökte övertala henne, säger han till Dagens Nyheter.

Stina Nilsson lämnade skidlandslaget för att satsa på skidskytte. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Under ett exceptionellt idrottsår, på grund av de tävlingar som har uteblivit mer än något annat, slog det ändå ner som en riktig nyhetsbomb när OS-guldmedaljören Stina Nilsson meddelade att hon byter sport från längdskidor till skidskytte.
Ett chockartat beslut även hos skidförbundey, där den nya längdchefen Daniel Fåhraeus försökte att övertala Nilsson.
– Jag blev jätteförvånad, så klart. Hon var så otroligt färdig med det beslutet. Hon sa att det var något hon tänkt på sedan hon var väldigt ung, säger han till Dagens Nyheter.
Som bekant misslyckades Fåhraeus desperata försök.
– Hon svarade att hon kanske kommer tillbaka i framtiden. Hon har ju vunnit det som vinnas kan och har motivation att gå över till något nytt. Det var ett modigt beslut. Jag sade att det var tråkigt för oss men grattis till henne, säger han.
Sedan Rikard Grip slutade som längdchef för knappt ett år sedan har det varit flera tunga namn på ledarsidan som har lämnat. Något som har lämnat avtryck hos skidåkarna, bland andra Stina Nilsson.
– Det har absolut varit ett turbulent år. Men det är glädjen som har styrt mig till skidskyttet, inget missnöje som fått mig att lämna. Men jag vill också säga att det varit ett turbulent år och det har absolut kanske hjälpt till och gjort det ännu enklare att ta beslutet, sade Nilsson till Aftonbladet i söndags.
Gå till toppen