Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lundaförening tvingas ställa in helgens planerade tävling

Sverige var sedan en vecka tillbaka den enda nationen i Europa där ridsporten arrangerade tävlingar. Nu uppmanas även svenska arrangörer att begränsa arrangemangen, vilket gjort att Lunds civila ryttarförening tvingas ställa in helgens Elitallsvenskan i hoppning.

Arkivbild.Bild: PETTER ARVIDSON
Lunds Civila Ryttarförening upplevde att man gjort allt man kunde för att genomföra ett säkert arrangemang när Elitallsvenskan i hoppning skulle inledas i helgen.
– Det är så klart tråkigt att behöva ställa in. Vi har följt de instruktioner som finns för arrangemang med färre än 500 besökare och gjort Smittskyddsmyndighetens riskbedömning. Eftersom vi är baserade i Skåne behöver ju våra tävlande inte resa särskilt långt. I tillägg hade vi inte heller planerat för ett traditionellt meeting med uppstallning, förklarar föreningens ordförande Marie Morgensterns Folin i ett pressmeddelande.
Begränsningar kring publik och medhjälpare samt förändringar i uppställningar var inte tillräckligt enligt personalen på Smittskydd Skåne som arrangören hade ett möte med under torsdagen.
– Efter att ha utvärderat olika möjligheter rekommenderade de att vi för tillfället begränsar våra aktiviteter till våra egna medlemmar. Vi följer deras rekommendation och tackar för deras stöd. Vi vill också passa på att tacka Svenska Ridsportförbundets personal för gott stöd och bra diskussion under de senaste dagarna, förklarar Marie Morgensterns Folin vidare i pressmeddelandet.
Läs också Ryttarförening siktar fortfarande på stortävling
Gå till toppen