Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

McDonalds i USA krymper menyn i coronatider

I spåren av coronaviruset tvingas snabbmatsjätten McDonalds att krympa menyn de närmaste veckorna för bolagets amerikanska verksamhet, meddelar kedjan.

McDonalds ändrar på menyn. Arkivbild.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Restauranger i USA har tvingats att antingen stänga sin verksamhet, alternativt endast erbjuda take away.
”För att förenkla för våra kök och våra medarbetare ska vi fokusera på att erbjuda våra mest populära måltidsalternativ och ta bort ett antal rätter från vår meny temporärt de närmaste veckorna”, säger bolaget i ett uttalande.
Enligt CNBC handlar det bland annat om olika frukostalternativ som i vanliga fall erbjuds under hela dagen.
Precis som många andra aktörer brottas McDonalds med vikande intäkter och i exempelvis Storbritannien, Frankrike, Italien och Spanien har företaget valt att stänga alla restauranger tills vidare. Bolaget har tidigare meddelat att för att mildra de ekonomiska konsekvenserna avbryter bolaget ett återköpsprogram av aktier.
Som ytterligare åtgärd finns planer på att senarelägga avgifter och hyreskostnader till kedjans franchisetagare. Bolagets aktie steg visserligen något under gårdagens handel på USA-börserna men är ned mer än 17 procent sedan årsskiftet.
Gå till toppen