Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Michelinkrog utanför Malmö tvingas i konkurs

Coronaviruset skördar sitt första stora krogoffer i Malmö. Michelinrestaurangen Sav i Malmö meddelar nu att de tvingats ta beslutet att gå i konkurs.

Restaurang Sav.Bild: Lars Brundin
I december 2016 kunde Alexander Fohlin och Sven Jensen förverkliga sin dröm och öppna egna restaurangen Sav i Tygelsjö. De tog över lokalen efter Michelinkrogen Ambiance à Vindåkra och lite mer än ett år senare hade Sav också fått en Michelinstjärna i protokollet.
När Michelinstjärnorna delades ut tidigare i år var det bara Vollmers och Sav som stod kvar med stjärnor i Malmö. Men nu står Vollmers ensamma kvar.
På torsdagen meddelade Sav på sin hemsida att de tvingas till konkurs.
”Covid-19 har gått fram som en tornado i vår bransch och förstört allt i sin väg i en rasande fart. Både lokalt och globalt har det gått från att vara en lösbar situation till en total katastrof. De krispaket som presenterats i form av uppskov, anstånd och dyra lån har inte hjälpt oss i de små företagen utan endast flyttat fram krisen med risk för mycket större skulder och förluster. Detta gör att vi med enorm sorg i våra hjärtan tvingats till beslutet att gå i konkurs”, skriver de.
De skriver också att åren på Sav varit deras bästa och roligaste år i branschen. ”Att starta upp något eget, kämpa, bli föräldrar och lyckas så bra att vi fick en Michelinstjärna är ju bara som en dröm. Men som nu har blivit en mardröm istället”, skriver de.
Gå till toppen